motor cautare super-clip

Loading

Lirix Tv by: Lyrics et prosa

sâmbătă, 14 februarie 2015

Bob Marley

Robert "Bob" Nesta Marley (n. 6 februarie 1945; d. 11 mai 1981) a fost un cântăreț, compozitor, chitarist și activist jamaican. El este cel mai cunoscut interpret de muzică reggae, și este privit ca un profet al mișcării Rastafari. Printre cele mai cunoscute cântece reggae ale lui Marley sunt '"I Shot the Sheriff", "No Woman, No Cry", "Three Little Birds", "Exodus", "Could You Be Loved", "Jamming'", "Redemption Song", și "One Love".[1] Legend, compilația de cântece ale lui Bob Marley lansată post-mortem, este cel mai bine vândut album reggae al tuturor timpurilor, cu mai mult de 25 de milioane de exemplare.
Sursa: Wikipedia

   Melodiile sale au o durată destul de scurtă,circa 2-3 minute,dar suficient pentru mesajul care îl transmit.Interpretarea la chitară este de excepție,ritmul antrenant atragând fani de la un an la altul !
Face excepție una dintre cele mai lungi melodii ale sale, „No woman no cry”-1979-cca 6 minute,care trec ca o clipă minunată încântându-ne sufletele... Nici nu are cum altfel! Se vede trăirea interioară a artistului și în video-clipul de mai jos pe care îl dedic tuturor îndrăgostiților cu ocazia acestei minunate zile!
   
Emilian Lican-14.02.2015