motor cautare super-clip

Loading

Lirix Tv by: Lyrics et prosa

vineri, 15 noiembrie 2013

Elvis Presley

Regele nedetronat

   S-au derulat artisti si formatii de muzica de-a lungul istoriei,dar nimeni nu a reusit dupa parerea mea sa detroneze aceasta stea a muzicii Rock.Nimic nu a fost la fel pana la Elvis,iar cat timp a evoluat majoritatea artistilor au cautat sa-l egaleze,unii au reusit chiar sa-l intreaca in topurile acelor timpuri dar a fost sezonier si in nebunia acelor ani sa nascut o acerba concurenta care ne-au adus slagare si balade de neuitat de la el si de la alte adevarate stele ale muzicii internationale in general.
   A avut o viata fulgeratoare,traita intens pana in ultima clipa !
S-a nascut 8 ianuarie 1935, în Tupelo, un mic orășel din statul american Mississippi, într-o casă modestă, Gladys Presley aduce pe lume doi gemeni. Primul, Jesse Garon s-a născut mort, dar cel de-al doilea, Elvis Aaron Presley s-a născut fără probleme, devenind singurul copil al familiei. Copilul a crescut în mijlocul familiei, alături de rudele care locuiau în aceeași zonă a orașului Tupelo. Deși trăiau în condiții grele, totuși Vernon și Gladys Presley se străduiau să-i asigure cele necesare micului Elvis, care devenise acum centrul atenției celor doi.


   În Tupelo, Elvis are și primele contacte cu muzica. De mic cânta în corul bisericii împreună cu familia, muzica și predicile înrădăcinându-se adânc în modul de a gândi al muzicianului. Tot în orașul natal are pentru prima dată ocazia de a-i asculta pe blues-manii negri, care vor avea o mare influență asupra tânărului, alături de muzica country din programele radio pe care le asculta întreaga familie.
 
 Prima apariție pe scenă are loc la vârsta de doar 10 ani, când cântă Old Shep în cadrul unui concurs de tinere talente organizat în Tupelo, cu ocazia târgului Mississippi-Alabama Fair and Diary Show, câștigând premiul al doilea (cinci dolari și posibilitatea de intra gratis la toate atracțiile târgului). La această vârstă, primește în dar și prima chitară, părinții neputându-și permite bicicleta mult dorită de fiu. În 1948, cu ocazia serbării de final a anului școlar, micul Elvis cânta la chitară și voce piesa Leaf on a Tree (O frunză într-un copac).
   Nu după mult timp se mută în nordul orașului Memphis, în încercarea părinților săi de a-și croi o viață mai bună. Aici muncește în diferite locuri pentru a sprijinii financiar familia, în paralel urmând liceul și continuând să cânte la chitară. Își lasă părul lung (în comparație cu standardele vremii) și perciunii să crească, ceea ce îl face să se distingă de ceilalți adolescenți. Participă la un concurs de talente, unde, cântând la chitară într-un stil considerat dur și agresiv, primește mai multe aplauze decât toți ceilalți, câștigând premiul întâi.
   Viata lui este o adevarata istorie despre care s-au relizat diverse documentare iar acest articol nu si-a propus sa detalieze acest aspect,este doar un remember adus celui care a fost Elvis Presley.
   Regele a murit dar traiasca regele! Vivat Elvis Presley !
                                                                                              o.c.emilian
Bibliografie:   http://ro.wikipedia.org